Mobilier

Psihologia culorii in designul de interior

5

Culorile pe care le alegeți pentru pereți si mobilier au un impact mare asupra dispoziției si emoțiilor voastre.

Psihologia culorilor sugerează ca unele culori pot creste anxietatea, in timp ce altele îți pot creste nivelul de energie. Casa ta ar trebui sa fie sanctuarul tău, de aceea este important sa înțelegem impactul emoțional pe care il va avea o culoare in casa ta.

Iată câteva lucruri de luat in considerare atunci când alegi o paleta de culori:

Rosu

Rosul este culoarea pasiunii si a dramelor. Atrage cel mai mult atenția si este adesea asociat cu emoții puternice, cum ar fi iubirea si furia. Rosul este folosit universal pentru a comunica pericolul sau puterea. Deși este vibrant si interesant, inspira si sentimente de pofta strâns legate de sexualitate.

Specialiștii in psihologia culorii au dovedit ca rosul poate creste tensiunea arteriala si stimulează glandele suprarenale. In terapia prin culori, rosul este adesea folosit pentru a ajuta la eliminarea gândurilor negative si la eliberarea furiei.

Rosu | Emotiile

Entuziasm Energie Pasiune Atentie

Portocaliu

Portocaliul este culoarea optimismului și este primitor. Aceasta culoare este pentru extrovertire, emanând energie si motivație. Combinația de galben si rosu face ca portocaliul, sa transmită căldura si emoție, si, de obicei, este o culoare a tinerilor. Portocaliul este adesea folosit ca un antidepresiv natural in terapia prin culori si poate ameliora sentimentele de auto-mila. De asemenea, se crede ca ajuta la întărirea sistemului imunitar si ajuta la digestie.

Portocaliu | Emoțiile

Optimism Independenta Aventura Creativitate Tinerețe

Galben

Galbenul este plin de energie si fericire. Transmite optimism si prospetime tinereasca. Culoarea soarelui, este inaltator si iluminant si adesea asociat cu succes si incredere. Galbenul stimuleaza partea stanga a creierului, care ajuta la gandirea clara si la luarea rapida a deciziilor.

In terapia prin culori, galbenul este folosit pentru a crea sentimente inaltatoare. Stimuleaza creierul si te poate face mai alert si mai energic. Galbenul creeaza, de asemenea, increderea in sine, totusi unii pot constata ca poate provoca si sentimente de teama si anxietate.

Galben | Emotiile

Entuziasm Oportunitate Spontaneitate Fericire Pozitivism

Verde

Gasit in toata natura, verdele este culoarea cresterii si a sanatatii, exprimand reinnoire si viata. Verde are o asociere puternica ca si o culoare racoritoare si pasnica. Evoca sentimente de abundenta, oferind in acelasi timp un sentiment de odihna si siguranta.

Verde se crede ca este bun pentru inima si, de asemenea, te ajuta sa respiri mai lent si mai profund. Creeaza sentimente de confort si relaxare pe masura ce ni se aminteste de natura.

Cu toate acestea, verdele de masline este recunoscut ca si transmitator de ganduri negative si morbide si poate fi in detrimentul sanatatii psihologice si emotionale.

Verde | Emotiile

Siguranta Armonie Stabilitate Fiabilitate Echilibru

Albastru

Nuanta marii si a cerului, albastru transmite o stare de liniste care induce pace si seninatate. Aceasta culoare calmanta insufla incredere si inspira sentimente de loialitate, integritate si responsabilitate. Un albastru mai rece este sentimente de securitate.

Albastrul este adesea folosit pentru a reduce stresul, pentru a creste relaxarea si s-a dovedit ca scade tensiunea arteriala. Albastrul inspira control mental si claritate. Desi este calmant, prea mult albastru poate creste sentimentele de depresie.conservator, responsabil si poate insufla

Albastru | Emotiile

Demn de incredere Responsabilitate Onestitate Calmant Securitate interioara

Violet

Violetul este adesea asociat cu spiritualitatea si regalitatea. Energia rosului combinata cu calmul albastrului, este o culoare care inspira calitati si reflectii intrinseci. Este culoarea introvertitului. Este adesea folosit pentru a incuraja creativitatea si a transmite luxul.

Violetul are un efect antiseptic. In terapia prin culori, este utilizat pentru tratarea tulburarilor mentale si nervoase, deoarece poate ajuta la echilibrarea mintii si la transformarea obsesiilor si temerilor. De asemenea, are un efect de curatare in ceea ce priveste tulburarile emotionale.

Violet | Emotiile

Imaginatie Mister Sensibilitate Compasiune

Ai nevoie de ajutor pentru crearea unei palete de culori pentru casa ta? Vom fi bucuroși sa te ajutam, trebuie doar sa ne contactezi!

Lasă un răspuns